X

Моля изчакайте ...

Затвори

Начало

Турнирът

Рачков vs. Стоичков

Двубоите

Новини

Типстъри

Участници

Wincoins

Как да участвам?

Награди

Гледай! Кой кого победи на „Бърз шах“?
Третият двубой между Христо Стоичков и Димитър Рачков вече е факт – дали водещият най-после успя запише победа?
Категория(и): Общи новини
Публикувано на: 2 Ное, 2021
Публикувано на: 2 Ное, 2021

Първите две битки между легендата Христо Стоичков и кандидат-легендата Димитър Рачков, минаха с победи за първия и с люти закани за реванш от страна на втория. Третата битка беше предпоследен шанс за победа на водещия и в дисциплината „Бърз шах“, Рачков беше готов на всичко, дори и да не прочете няколко книги за шаха!

Всъщност „Бърз шах“ беше първият по-статичен двубой между Рачков и Стоичков – тоест, не изискваше физическа подготовка и не беше свързан с бързина, точност и издръжливост в класическия смисъл на тези понятия.

Дисциплината „Бърз шах“ е трудна, защото традиционно изискващият време за мислене, желязна стратегия и търпение класически шах, в този вариант трябва да мислиш на висока предавка и да се надяваш опонентът ти да сгреши.

В началото Христо Стоичков джентълменски отстъпи първия ход на Рачков. И докато модерната осмица бързо взимаше решения за своята игра, Рачков имаше нужда от повечко време. Това доведе по първи бели фигури, взети от легендарния футболист, но Рачков не загуби нито за миг концентрация.

Христо Стоичков се усети, че вероятно и въпреки непрочетените от Рачков книги, водещият все пак е замислил нещо. Той го предупреди, че ще загуби жестоко. Водещият обаче вече беше набрал скорост и не се поддаде на провокацията. Червените фигури извън дъската започнаха да се подреждат пред Рачков, като той дори успя да вземе царицата на Стоичков. Така с търпение и мисъл, водещият отбеляза шах и мат в играта. Разбира се, отпразнува победата си с весел танц и вик „Яба-даба-ду“.

Затова Стоичков предизвика Рачков на последния двубой между двамата – „Мини голф“. И обеща, че ако Димитър успее да победи, ще го покани в Маями и ще му подари не апартамент, а стикове за голф.  

Очаквай точно след две седмици, на 15 ноември в 19:00 ч., развръзката и последния легендарен батъл между Стоичков и Рачков. Нямаме търпение!